Dragør Info

Engvejsarealet – salgsprocessen er sat i gang


Bydelsparken benyttes af ung såvel som gammel. Nu vil et flertal i kommunalbestyrelsen sælge hele eller dele af det grønne frirum på Engvej.

Socialdemokratiet (A), Dansk Folkeparti (O), Venstre (V) og Liste T (T) vil opføre boliger og en aktivitetspark i et af de mest benyttede åndehuller på Engvej.

Dette indbefatter, at AOVT-politikerne vil sælge borgernes fælles ejendom til én eller flere interesserede købere.

Ind med den grå beton – ud med det offentlige grønne område.

Så hvis du synes, at det en dårlig idé at sælge og bebygge Bydelsparken, så kan du, dine familiemedlemmer og dine venner deltage i protesten her:
Klik her og deltag i underskriftindsamlingen ‘Nej tak til boliger og aktivitetspark på Engvej’

Den manglende gennemsigtighed.

Eftersom Dragør Kommunes forvaltning har valgt ikke at offentliggøre en dagsorden og et referat af første møde med 4 potentielle købere, der blev afholdt den 27. august 2020, så er der søgt aktindsigt i den igangværende salgsproces.

Mange borgere ønsker fuld gennemsigtighed i processen, hvilket desværre er en mangelvare i Dragør Kommune.

En borger har skriftligt bedt Dragør Kommune om at oplyse køberne om den voksende modvilje mod salg af Bydelsparken og henvise køberne til den store underskriftindsamling ‘Nej tak til boliger og aktivitetspark på Engvej’.

Opfordringen er modtaget i god tid af kommunens forvaltning forud for mødet mellem køberne og kommunalbestyrelsen den 27. august 2020 – men forvaltningen har ignoreret henvendelsen.

Hvorfor vides ikke.

Hvem vil købe Bydelsparken på Engvej?

Der er på nuværende tidspunkt 5 interessenter på banen, da den nordiske ejendomsudvikler og investor NREP er kommet til, efter sidste måneds møde mellem kommunalbestyrelsen og køberne.

AOVT-flertallet og forvaltningen har sat salgsprocessen i gang, og Venstre-borgmesteren har holdt møde med potentielle købere tilbage i januar måned 2020.

Borgerne oplyser nu af nødvendighed andre borgere om, hvem køberne til vores fælles ejendom er, da kommunen som sædvanlig ikke er meddelsom.

Aktindsigt i salgsprocessen.

Hermed følger noget af aktindsigten og en liste over de foreløbigt 5 interessenter, der vil købe hele eller dele af Bydelsparken på Engvej:

AAB

Klik her og se ‘By- og boligudvikling ved Engvej’

Klik her og se ‘Byudvikling Engvej – Dragør Kommune’

Boligselskabet Strandparken og Engparken

Klik her og se ‘Bæredygtige boliger ved Engvej’

Klik her og se ‘Overslag på kommunalt provenue’

Lind & Risør

Klik her og se ‘Præsentationsmateriale – Engvej 22 – Forslag til 72 boliger’

NREP

Ifølge Dragør Kommunes jurist, Barbara Fromberg Møller, har NREP efter temamødet den 27. august 2020 “rettet forespørgsel til kommunen vedrørende projektet”.

SeniorBo og Generous Development

Klik her og se ‘Engvej – Præsentation af team & tilgang’

Borgermodstand mod salg af Engvejsarealet.

Underskriftindsamlingen ‘Nej tak til boliger og aktivitetspark på Engvej’ vokser sig stille og roligt stor og stærk – indsamlingen har rundet 880 underskrifter indtil videre.

Efter sigende er det den næststørste underskriftindsamling i Dragør, kun overgået af indsamlingen mod etableringen af CWWP – der nåede 1.213 underskrifter, inden projektet blev lukket ned, og borgerne fulgte det uønskede CWWP til kommunegrænsen.

Det varmer om hjertet, at borgerne i Dragør ikke har nok i sig selv og kun passer på sit eget lille lokalområde, men derimod hjælper og værner om de andre medborgere og det grønne frirum på Engvej.

Dette gøres blandt andet ved at bidrage til underskriftindsamlingen og deltage i debatten om salget af Bydelsparken på Facebook og i lokalavisen Dragør Nyt.

Hvad kan du gøre som borger i Dragør?

Hvis du synes, at det er en god idé at sælge og bebygge Bydelsparken, så læner du dig blot tilbage med en god kop kaffe og lader AOVT-flertallet ræse derudaf sammen med de lykkelige købere af den attraktive grund på Engvej.

Budskabet herfra er: Lad os bevare vore grønne åndehuller – vi får dem aldrig tilbage igen.

Så hvis du synes, at det en dårlig idé at sælge og bebygge Bydelsparken, så kan du, dine familiemedlemmer og dine venner deltage i protesten nedenfor:

Klik her og deltag i underskriftindsamlingen ‘Nej tak til boliger og aktivitetspark på Engvej’

En tanke om “Engvejsarealet – salgsprocessen er sat i gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *